Dit zijn de tips voor je huisdier om oud & nieuw te overleven!

Het is vanavond weer het einde van het jaar. Voor sommige heel mooi en voor andere wat minder. Wat er elk jaar weer is is het vuurwerk. Dit komt met harde knallen en ook veel lichtflitsen. Als je hond, kat of een ander huisdier hebt hebben wij hier de beste tips om ze rustig te houden en ze een veilig gevoel te geven.

Wat de echte dieren kenners eigenlijk zeggen is dat je ze al maanden van te voren moet voorbereiden. Dit gaat nu helaas niet meer dus gebruiken we deze tips!

bobi

Naar de dierenarts
Als je hier niet op tijd aan gedacht hebt en je vreest dat je lieve huisdier vanavond bang is hebben wij daar de beste tips voor om dit te voorkomen. Ook kunt u hem evt het middel toedienen​ Alprazolam. Dat wordt het meest voorgeschreven. Dit middeltje neemt de angst weg.

Let op: het medicijn Vetranquil wordt sterk afgeraden door dierenartsen. “Dan schakel je het vermogen uit om te bewegen of te reageren, maar je neemt niet de angst weg. Ze zijn dus wel bang, maar kunnen geen kant op.” Ga in ieder geval niet zelf aan de slag met medicijnen, maar raadpleeg altijd een dierenarts. Als u twijfelt moet u geen risico’s nemen.

Heb je geen tijd meer om deze middelen in te zetten of wilt u deze middelen gewoon niet inzetten? Dan hebben wij op de volgende pagina heel handige trucs die u zeker kunnen helpen!