Koppel bouwt een enorme kas om hun woonhuis heen. De reden zal je mond open doen vallen van verbazing!

We leven op een aarde waarop de natuur zich iedere dag aanpast aan weersomstandigheden, geregeld door ons ecosysteem en de seizoenen. Ieder seizoen heeft zijn eigen eigenschappen en zo staat de winter vaak bekend als een koude periode met veel neerslag en misschien wel winterse buiten. Vooral als we kijken naar landen gelegen in het noordelijke deel van onze aarde, bijvoorbeeld Zweden, is de kans groot dat het hele land bedekt is met sneeuw in de winter.

Het koppel in de volgende video woont in Zweden en hebben dus ook ervaring met deze strenge winters. Er zitten veel leuke voordelen aan, maar er zitten ook zeker nadelen aan het weer. Het verkeer ligt plat en veel werk, waaronder werk in de landbouw, kan niet worden uitgevoerd. Met het volgende plan van Charles, een ingenieur, wordt hier echter verandering in gebracht.

kas

Charles werd geïnspireerd door zijn mentor Bengt Warne, een Zweedse eco-architect. Hij wilde met een milieu- en economisch vriendelijk plan komen om zijn huis te maken en zo kwam hij met het volgende project. Ze bouwden een enorme kas om hun huis heen. Dit lijkt erg vreemd en de functie ervan is voor velen niet duidelijk, maar als de reden hiervoor weet praat je wel anders.

Bekijk hier de video !