Er zijn 6 heel goede redenen om bier te drinken. Nummer 3 is ronduit geweldig!

Wij hebben heel goed nieuws voor de bierliefhebbers. Het is goed voor je!

pilsje1

Bier verhoogt je botdichtheid
Verschillende studies kunnen aantonen dat bier een hoog silicium gehalte heeft en dit helpt ons onze spierkracht te verbeteren. En dit zorgt voor stevigere botten.

bot

Bier laat je cholesterol dalen
Wetenschappers hebben uitgevonden dat bier drinken de goede cholesterol in het lichaam bevordert. Twee biertjes per dag zou goed zijn voor je cholesterol. Als je er veel meer als twee gaat drinken kan dit juist slecht werken voor je cholesterol. Onthoud dat goed.

Bier kan het risico op hart- en vaatziektes verminderen
Volgens studies van de Amerikaanse Harvard Universiteit is er een verband aangetoond tussen matige bierconsumptie en een verminderd risico van 25 tot 40 procent op hart- en vaatziektes. Dit wil dus niet zeggen dat als je 10 biertjes drinkt dat je dan minder kans op hart en vaat ziekte hebt. Dit gaat om 1/2 biertjes.

choles

Bier kan het risico op diabetes doen dalen
Vergelijkende studies bewijzen dat bierdrinkers minder risico hebben op diabetes type 2. Mensen die 1 tot 4 biertjes per dag drinken zouden minder risico lopen.

nierr

Bier helpt mogelijkerwijze tegen kanker
Een Duitse studie heeft aangetoond dat het xanthohumol dat in hop zit, voorkomt dat er teveel testosteron wordt geproduceerd – een belangrijke risicofactor voor de vorming van prostaatkanker.

Bier kan je beschermen tegen dementie
Het klinkt ongelofelijk: bier tegen dementie? Iedereen die wel eens een zware kater heeft gehad, zal het hoofd schudden. Maar het xanthohumal helpt ook tegen stress. En dat is nu uitgerekend een van de voornaamste oorzaken van dementie op latere leeftijd.

bier5

Laat ons weten wat jij ervan vond via Facebook!