13 Potvissen zijn aangespoeld en overleden, wat de omstanders zagen toen ze hen opensneden was ONGELOFELIJK! (VIDEO)

Begin 2016 werd er een speciale vondst gedaan in het Duitse stadje Tönning. Er waren namelijk 13 potvissen aangespoeld. Er werd al gauw een groot onderzoek uitgevoerd, omdat er nog nooit zo’n grote vondst is aangespoeld. In eerste instantie dachten de onderzoekers en doktoren dat de enorme zeedieren waren gestorven aan hartfalen en daardoor aanspoelde, dit bleek niet waar te zijn. De reden van hun dood is erg verontrustend. In de video hieronder zie je wat WIJ als normale mensen eraan kunnen doen. Dit MOET voorkomen worden. We moeten zuinig met de natuur omgaan.

afbeelding

Toen ze de dieren opensneden dacht men nog steeds dat het hier ging om hartfalen maar toen ze bij de maag aankwamen, kwam de harde waarheid boven water. De magen van de dieren zaten allemaal gevuld met plastic afval. Dit heeft waarschijnlijk geleidt tot hun uiteindelijke dood. En deze potvissen zijn niet de enige slachtoffers van al het plastic in onze zeeën.

Jaarlijks wordt er zo’n 8 miljoen ton plastic in de zee gedumpt. Dit plastic vormt een groot risico voor ons mariene ecosysteem. Er wordt niet veel over gesproken maar dit probleem moet zo snel mogelijk worden aangepakt. Er worden momenteel 700 zeedieren bedreigd door de aanwezigheid van plastic afval: de meeste dieren zien het plastic aan voor voedsel en slikken het in, wat leidt tot fysieke misvormingen of overlijden.

Als er niets gedaan wordt aan het probleem en het zou zo doorgaan zoals het nu gaat, zal er in 2050 meer plastic in zee te vinden zijn dan vissen. Iedereen kan bijdragen aan de aanpak van dit probleem door te kiezen voor alternatieve en biologisch afbreekbare materialen en door plastic te recyclen. De reusachtige potvissen die zijn overleden wogen tussen de 12 en 18 ton kilogram, slechts een paar gram plastic was hen fataal.

In de video hieronder zien we hoe plastic de wereld domineert en hoe slecht het wel niet is voor de natuur en dieren. We moeten zuinig zijn op ons ecosysteem, hiervoor zullen we meer moeten recyclen en andere oplossingen bedenken. Zo kan het niet verder gaan!

DEEL deze belangrijke mededeling met je vrienden op Facebook!